1. Zonnewarmte
  2. >
  3. Deelnemen
  4. >
  5. Het traject, hoe ziet...
  6. >
  7. Aanvraag isolatie-advies: hoe zit...

Aanvraag isolatie-advies: hoe zit dat?

Het ingevulde Huisdossier met de bijbehorende Rekenmodule zijn de eerste stappen in onze aanpak. In hoeverre maatregelen daadwerkelijk verantwoord toegepast kunnen worden, wat de kostenindicatie hiervan is en wat dit oplevert aan warmtebesparing is afhankelijk van de specifieke eigenschappen van je woning.
 
Wil je zelf aan de slag?
Met de inzichten uit de Rekenmodule kun je eventueel zelf aan de slag met warmtebesparende maatregelen zoals isoleren van buitenmuren, daken, vloeren en ramen of ventilatie met terugwinning van warmte.


Wil je op de lijst?

Vanuit het project zijn we in overleg met mogelijke isolatie-adviseurs. Er is een eerste pilot geweest en daar kwamen diverse verbeterwensen uit voort. Momenteel loopt een tweede pilot en daarna gaan we verder opschalen in de wijk. Je kunt je daarvoor alvast op de lijst zetten. We nemen contact met je op zodra je via het project een isolatie-advies kunt krijgen.

NB: Een isolatie-advies via Zonnewarmte-Ramplaankwartier kost € 350,-. Aspirant-leden van de Zonnewarmte buurtcoöperatie i.o. krijgen €300,- subsidie voor dit advies. Hierdoor kost het voor hen slechts €50,-. Voor mensen met een Haarlempas is dit helemaal gratis.

Zodra de Zonnewarmte buurtcoöperatie definitief is opgericht, wordt de jaarlijkse contributie naar verwachting € 12 per jaar.

Ga naar de samenvatting op de Huisdossier-Rekenmodule als je op de lijst wilt om via Zonnewarmte-Ramplaankwartier een gesubsidieerd isolatie-advies aan te vragen.

Kunnen huurders meedoen?

Ja. Huurders kunnen meedoen in overleg met hun verhuurder. Elan Wonen en Zonnewarmte.NL Ramplaankwartier hebben de intentie om gezamenlijk een voorstel uit te werken, zodat

Lees verder »

cft-topic-template