Kunnen huurders meedoen?

Ja. Huurders kunnen meedoen in overleg met hun verhuurder. Elan Wonen en Zonnewarmte.NL Ramplaankwartier hebben de intentie om gezamenlijk een voorstel uit te werken, zodat duidelijk wordt op welke manier huurders mee kunnen doen.

Update april 2023:

Op de bijeenkomst in de Beatrixschool (7 juni 2022) heeft een aantal huurders gevraagd om een bijeenkomst met Elan Wonen en Zonnewarmte. Daarvoor is contact gelegd met Elan Wonen. Elan Wonen is op zich enthousiast over het project maar op welke manier het praktisch geregeld wordt is nog niet duidelijk. Aangezien de meeste huurwoningen van Elan Wonen mogelijk onvoldoende ruimte hebben bij de cv-ketel voor een zogenoemde hybride opstelling (waarbij je een cv-ketel en warmtepomp tegelijk hebt), heeft Elan Wonen in het eerste kwartaal van 2023 aangegeven pas mee te doen als het buurtwarmtenet er ligt waarbij de warmtepomp de cv-ketel kan vervangen. We zijn over deze en andere kanttekeningen momenteel in gesprek met Elan Wonen. 

Wat kun je als huurder alvast doen?

Woon je in een huurwoning van Elan Wonen en heb je interesse om mee te doen aan het Zonnewarmte project? Vul een Huisdossier in. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom het project.

Door als huurder alvast een Huisdossier in te vullen, krijg je met de bijbehorende Rekenmodule onder meer een beeld van de mate waarin je woning is geïsoleerd, wat het energiegebruik is en dus wat de benodigde capaciteit warmtepomp wordt en hoeveel m2 PVT-panelen nodig zijn. Als de schilindicator hoger is dan 70 is de woning nog niet voldoende geïsoleerd voor een aansluiting op het buurtwarmtenet en kun je de verhuurder vragen om de woning tijdig voldoende te isoleren. Aangezien Elan Wonen de hybride tussenfase wil overslaan, is het cruciaal dat de woning voldoende wordt geïsoleerd voor aansluiting op het buurtwarmtenet. Immers, bijstoken met gas is niet meer mogelijk als de warmtepomp de cv-ketel vervangt terwijl dat in een hybride situatie nog wel kan.

Maak een account aan (zie de oranje knop rechtsboven). Je krijgt dan een Huisdossier dat je kunt invullen.

cft-topic-template