Help mee

 

Tal van wijkbewoners zijn actief om een duurzame woonwijk mogelijk te maken. Bij Zonnewarmte zijn de volgende mogelijkheden voor vrijwilligerswerk:

Straatcoach

De eerste stap om mee te doen met het Zonnewarmteproject is het invullen van het Huisdossier. Met de gegevens uit het Huisdossier kunnen volgende stappen worden gezet naar adviezen en maatregelen voor je woning. De Straatcoach helpt mensen in de straat bij het invullen van het Huisdossier. Het streven is: voor elke straat één of twee Straatcoaches. 

Wat houdt het in?

Je helpt bewoners met het invullen van hun Huisdossier als zij er zelf niet helemaal uit komen. Dat kun je doen in een individueel gesprek (online of live) of met meer mensen tegelijk. Bij vragen die jij niet kunt beantwoorden, verwijs je naar een Energiecoach of naar één van de mensen van het kernteam. 

Hoeveel tijd kost het?

Dat ligt er aan hoeveel tijd jij er zelf in wil stoppen. We schatten dat het één gesprek per 2 weken zal zijn. Als je een invulbijeenkomst organiseert, kun je meerdere straatbewoners tegelijk helpen (en zullen ze elkaar waarschijnlijk ook helpen). Je kunt zo’n meeting natuurlijk samen doen met een andere Straatcoach. 

Je hoeft nu nog niet alles over het huisdossier te weten. We helpen je op weg en ondersteunen je. Ook zijn er af en toe bijeenkomsten/borrels met de andere Straatcoaches om uit te wisselen (live als het veilig kan, online als het moet). 

 Andere vrijwillige functies

Naast buurtgenoten helpen bij het invullen van het Huisdossier kunnen we ondersteuning gebruiken bij andere zaken, zoals 

Techniek/Energiecoaches

Energiecoaches hebben verstand van verduurzaming van woningen. Een Energiecoach bezoekt een woning en kan met de bewoner meedenken over energiebesparing en isolatiemaatregelen. Ook kan hij of zij vragen van meer technische aard beantwoorden, bijvoorbeeld bij het inloopspreekuur in het zonnewarmteloket. Heb jij verstand van verduurzaming van woningen of ben je (ervarings-)deskundig op (bouw-)technisch gebied? We kunnen je hulp goed gebruiken!

Communicatie

Heb je verstand van sociale media, tekst schrijven, video’s maken, vormgeving, werving of (digitale) communicatie? Of hou je van het organiseren van activiteiten in de wijk? Dan ben je van harte welkom bij ons Communicatieteam.

Financieel & Juridisch/Contracten

Heb je verstand van financiële of juridische zaken? Of van marktconsultatie, inkoop en aanbesteden? We kunnen jouw hulp goed gebruiken.

Algemene ondersteuning

Vind je het leuk om af en toe mee te helpen met hand- en spandiensten? Zoals mensen nabellen, catering regelen, hulp bij wijkevents of wat dan ook. Je bent van harte welkom.

Wil je helpen? Geef ons een seintje via onderstaand formulier. We nemen dan spoedig contact met je op.