1. Home
  2. /
  3. Zonnewarmte
  4. /
  5. Deelnemen
  6. /
  7. Het traject, hoe ziet...
  8. /
  9. Mogelijke deelname aan pilot...

Mogelijke deelname aan pilot gezamenlijke inkoop opwekinstallatie: hoe zit dat?

Het ingevulde Huisdossier met de bijbehorende Rekenmodule zijn de eerste stappen in onze aanpak. In hoeverre maatregelen daadwerkelijk verantwoord toegepast kunnen worden, wat de kostenindicatie hiervan is en wat dit oplevert aan warmtebesparing is afhankelijk van de specifieke eigenschappen van je woning. We starten wat betreft de gezamenlijke inkoop van de opwekinstallatie, d.w.z. PVT-panelen, warmtepomp en boilervat, met een pilot ronde. Voor de details omtrent de definitieve bestelling en de mogelijkheden wat betreft de plaatsing heeft ook de installateur een belangrijke rol.

Wil je zelf aan de slag?
Met de inzichten uit de Rekenmodule krijg je een indicatie van de opwekinstallatie waar je voor jouw woning aan kunt denken. Je kunt met de genoemde specificaties zelf contact opnemen met een leverancier of installateur.

Wil je op de lijst?
Vanuit het project zijn we in overleg met potentiële leveranciers van PVT-panelen, warmtepomp en boilervat. Er wordt een eerste pilot voorbereid om gezamenlijk op te trekken in de aanschaf van deze apparatuur.
Deze pilot voor het opwekpakket is beschikbaar voor leden van de Zonnewarmte buurtcoöperatie. De coöperatie wordt in de loop van 2023 opgericht. Meld je je aan voor deze pilot, dan meld je je ook aan als aspirant lid van de Zonnewarmte buurtcoöperatie. Zodra de Zonnewarmte buurtcoöperatie definitief is opgericht, wordt de jaarlijkse contributie naar verwachting €12 per jaar.

We stellen het ons zo voor:
1. Zonnewarmte-Ramplaankwartier gaat voor jou zoeken naar leveranciers van de apparatuur zoals het uit de Rekenmodule rolt.
2. Zonnewarmte-Ramplaankwartier zal potentiële leveranciers instrueren over de zonnewarmtemethode en een prijsopgave vragen (en mogelijk kortingvouchers regelen die je zelf kunt invoeren bij je definitieve bestelling bij de leverancier).
3. Zonnewarmte-Ramplaankwartier stuurt de pilotdeelnemers een (shortlist van) mogelijke leverancier(s) waar je je als deelnemer zelf kunt aanmelden, met verwijzing naar de uitkomsten van de Rekenmodule en het zonnewarmteproject (waar leverancier dus inmiddels veel van afweet).
4. De leverancier/installateur maakt een afspraak voor een schouw bij de Zonnewarmte-deelnemer, oa om:
– te zien waar de apparatuur precies komt te hangen (inclusief of er evt. ruimte is voor een hybride opstelling),
– de juiste capaciteit van de apparatuur zoals uit de Rekenmodule komt, te bevestigen of aan te passen,
– een legplan voor de PVT-panelen te maken: bepaling formaat en ligging,
– en een precieze prijsopgave te kunnen maken inclusief evt. meerkosten.
5. Bij de eerste 10 schouwen kijkt Zonnewarmte Ramplaankwartier actief mee en past evt de (uitkomst van de) Rekenmodule en/of de installateur-instructies aan.
6. Bewoner krijgt een definitieve offerte van leverancier/installateur, die de deelnemer wel of niet kan accorderen.
7. De pilotdeelnemer regelt de rest van het traject in principe zelf met de installateur, zoals afspraken over het installeren.
8. Regelmatig organiseert Zonnewarmte-Ramplaankwartier meetings voor de betrokken deelnemers en installateurs om eventuele problemen te bespreken.
Je kunt je alvast op de lijst zetten voor de pilotronde inkoop opwekpakket. We nemen contact met je op zodra je je hier via het project voor kunt intekenen.
 
Ga naar de samenvatting op de Huisdossier-Rekenmodule als je op de lijst wilt om via Zonnewarmte-Ramplaankwartier (mogelijk) mee te doen met een gezamenlijke inkoop pilot van opwekinstallaties.

cft-topic-template