1. Home
  2. /
  3. Zonnewarmte
  4. /
  5. Deelnemen
  6. /
  7. Het Huisdossier
  8. /
  9. Huisdossier-Rekenmodule: Wat is de...

Huisdossier-Rekenmodule: Wat is de schilindicator/ woonwarmtevraag?

Het isolatieniveau van een woning wordt ook wel de ‘schilindicator’ of ‘woonwarmtevraag’ genoemd. In de Rekenmodule worden deze termen beide gebruikt om het warmteverlies (in kWh/m²/jr) van de woning in uit te drukken. Hoe lager dit getal, hoe lager het warmteverlies.

Er is berekend dat een woning die wordt aangesloten op het buurtwarmtenet comfortabel warm kan worden als de woningschil is geïsoleerd tot een woonwarmtevraag van hoogstens 70 kWh/m²/jaar. Dit noemen we schilindicator 70. Schilindicator 70 is grofweg vergelijkbaar met energielabel C. Meer isolatie en/of het toepassen van warmte-terugwin-ventilatie leidt tot een lagere schilindicator. Een zeer goed geïsoleerde woning heeft een schilindicator van 50. 

De huidige schilindicator van jouw woning die in de Rekenmodule wordt getoond, is gebaseerd op de gegevens die in het Huisdossier bij de huidige situatie zijn ingevoerd. Je vindt de geschatte huidige schilindicator terug op het hoofdblad van de Rekenmodule. Wil je meer informatie over de berekeningen, ga dan naar bijlage 2 van de Rekenmodule. 

Tot slot: In de Rekenmodule kun je variëren met de beoogde schilindicator/ woonwarmtevraag, dat heeft invloed op de uitkomsten. Lees hier verder over het personaliseren van de Rekenmodule.

Wat is het Huisdossier?

Het Huisdossier is een online overzicht van allerlei zaken die met je woning te maken hebben. Het is een belangrijk onderdeel van het zonnewarmte-project. Op basis van

Lees verder »

cft-topic-template