Isolatiecampagne 2025 v1

Inhoudsopgave

Review van bewoner van de Raephorststraat

“Het energieadvies van Andreas is van grote waarde. Hij gaat diep in op de details van het huis, van isolatie tot kieren, en heeft uitgebreide kennis van het type huis en mogelijke oplossingen. In tegenstelling tot eerdere adviseurs die vaak niet verder kwamen dan algemeenheden waar ik niets aan had, weet Andreas echt waar hij het over heeft. Hij biedt helder advies en een goed geprioriteerde lijst met aanbevolen vervolgstappen.”


Woning isoleren? Vraag een advies op maat aan.

Isolatie-advies specifiek voor jouw woning
Al 200 wijkbewoners van het Ramplaankwartier hebben een advies ontvangen!
Als je minder – of op termijn geen – aardgas meer wil gebruiken, begin je met het isoleren van je woning, Zo zorg je ervoor dat je woning minder warmte verliest door ‘lekken’. Want wat je niet kwijt raakt, hoef je ook niet opnieuw te maken.

Onze zonnewarmte-adviseurs krijgen vaak de volgende vragen van bewoners:

  • Waarmee kan ik het beste beginnen? 
  • Wat kost dat ongeveer? 
  • Wat bespaar ik dan? 
  • Wie zou dat kunnen doen? 

Laat dat nu precies zijn waar het zonnewarmte-advies uitsluitsel over geeft.

Het is dus slim om met het advies te beginnen. In het zonnewarmteteam werken deskundige isolatie-adviseurs die gratis én onafhankelijk een adviesrapport maken specifiek voor jouw woning. Eventueel kun je na het advies offertes aanvragen bij door ons geselecteerde isolatiebedrijven. 

Het zonnewarmte-advies
Onze adviseurs komen bij je langs voor een woningopname en adviseren over:

  • welke isolatiemaatregelen voor jouw woning aan te raden zijn en welke niet – of minder –  belangrijk zijn.
  • hoe je je woning in de winter beter/makkelijker warm krijgt en houdt
  • hoe je onnodig warmteverlies en dus gasverbruik soms eenvoudig kunt voorkomen
  • hoe je slim en gezond ventileert
  • en natuurlijk is er ook ruimte voor vragen over bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting of ‘wat moet ik met die boiler in de badkamer’, of waar past straks de warmtepomp, etc.

Gratis adviesrapport
Kort na de woningopname wordt het adviesrapport toegestuurd, zodat je alles rustig kunt nalezen. 

Wat kost het?
Het zonnewarmte-advies is kosteloos en alleen voor eigenaar-bewoners van het Ramplaankwartier. 

Ben ik dan verplicht om mee te doen met het buurtwarmtenet? 
Nee, het zonnewarmte-advies verplicht je niet om mee te doen.  Er komt later een moment waarop je kunt besluiten om wel of niet lid te worden, zodat je op termijn kan aansluiten op het buurtwarmtenet. 
Na het zonnewarmte-advies ben je wel automatisch aspirant-lid van de buurtwarmtecoöperatie in oprichting, dat is nog gratis en vrijblijvend. 
Na aanvraag van het zonnewarmte-advies kun je gebruik maken van voordelen zoals aantrekkelijke offertes bij door ons geselecteerde bedrijven. 

Aanvragen advies op maat

Zet de cv-ketel op 55!

Bespaar direct gas – dus geld – door je cv-ketel op een lagere temperatuur voor het verwarmingswater in te stellen.
De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80°C, maar werken efficiënter op een lagere temperatuur. Zonder verlies van comfort, en geen risico op een koude douche. Zet ‘m dus op 55!
Wordt je woning ook op koude dagen warm met 55°C (of een lagere temperatuur), dan weet je dat je woning in principe klaar is voor aardgasvrij verwarmen, dus met een warmtepomp. 
Deze snelle besparing scheelt al veel gas, dus CO₂. 

Op de website van Milieu Centraal staat meer informatie en uitleg over het instellen van de cv-ketel. Staat jouw cv-ketel er niet bij, kijk dan hier.

Mocht het instellen zelf niet lukken, dan helpen we graag. Stuur ons dan een mailtje. Zet daarin je vraag, je huisadres en je telefoonnummer, dan nemen we contact met je op.