Stijn Ruiter

Functie bij Zonnewarmte Ramplaankwartier: Huisdossier en data-analyse

Wijkbewoner
Sinds 2009 woon ik samen met mijn gezin in het prachtige Ramplaankwartier. Ik zet me naast mijn wetenschappelijke carrière al vele jaren in voor verduurzaming in de lokale leefomgeving. Al in 2014 pionierde ik samen met wijkgenoten door een van de eerste grote lokale energiecoöperaties van Nederland op te richten voor meer dan 200 huishoudens in en om Haarlem: Coöperatie DE Ramplaan met het zonnedak op de Fablohal. Ik ben nog altijd als bestuurslid/penningmeester verantwoordelijk voor een gezonde financiële bedrijfsvoering van de coöperatie.

Relevante opleiding en werkervaring
Ik ben opgeleid als kwantitatief socioloog en sinds 2009 werkzaam als senior onderzoeker bij een nationaal wetenschappelijk onderzoeksinstituut, het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) in Amsterdam en sinds 2014 ben ik als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht. Bij het NSCR ben ik programmaleider van het What Works in Policing onderzoeksprogramma. In mijn onderzoek combineer en analyseer ik vaak grootschalige databestanden, voornamelijk met behulp van de statistische programmeertaal R. Als penningmeester van Coöperatie DE Ramplaan maak ik de begrotingen en jaarrekeningen, verzorg ik alle betalingen en regel ik de zaken met de fiscus.

Waarom werk ik mee aan het zonnewarmteproject?
Omdat het geweldig is een bijdrage te mogen leveren aan dit toffe project. Wederom spelen we met dit project in de voorhoede van de lokale verduurzaming. Dat is niet alleen enorm stoer, maar ook heel belangrijk. Het Ramplaankwartier kan daarmee een voorbeeld zijn voor vele andere wijken in Nederland.

Mailadres: stijn.ruiter@zonnewarmte.nl