Interview met projectleider Eelco Fortuijn

Projectleider Eelco Fortuijn vertelt wat de stand van zaken is per oktober 2023: Hoe gaat het met het zonnewarmteproject?
Film van 13 minuten, interview door Desiree Orij, gefilmd door Dirk Kruijder. 

Informatie over isoleren, ventileren en warmte-afgifte

Hoe zorg je ervoor dat je woning klaar is voor het zonnewarmtenet?
Zonnewarmte-adviseur Andreas Zwager geeft informatie over isoleren, ventileren en warmte-afgifte. Samenvatting van de thema-avond van 11 juli 2023. Ingesproken door Daniëlle Zwager. Duur: 27 minuten

Deel 1. isoleren: minuut 0 – 15

Deel 2. ventileren: minuut 15-20 

Deel 3. warmte-afgifte: minuut 20 – 27 

Thema-avond Huisdossier & Rekenmodule 4 juli 2023

Teamlid Stijn Ruiter geeft een samenvatting van de thema-avond over het invullen en de functie van het Huisdossier en uitleg over de Rekenmodule. Duur: 24 minuten

Thema-avond KOSTEN 27 juni 2023

Teamlid Jaime ter Linden geeft een samenvatting van de thema-avond over de kosten van deelname aan het zonnewarmtenet. Duur: 22 minuten.

Filmpjes met tips energiebesparing

https://www.samendewinterdoor.nu/

Bovenstaande link gaat naar de website van Samen de winter door- daar zijn de filmpjes te vinden.

Op deze website staan tips en onderaan de pagina vind je korte video’s over: aanbrengen radiatorfolie, radiatorventilatoren, isoleren van leidingen. Aanrader is het (amateur-)filmpje over het waarom van het verlagen van de temperatuur van de cv-ketel. Ook is er uitleg over hoe het komt dat de energieprijzen dagelijks wisselen. In de winter van 22/23 organiseerden lokale energie-initiatieven een actie om elkaar te helpen bij het omlaag brengen van de energierekening: Samen de winter door.