Nieuwsbrief maart 2021

Beste wijkbewoners en andere betrokkenen,

In deze nieuwsbrief lees je over de volgende onderwerpen:

  • Tweede ronde temperatuurfoto’s
  • Masterclass video SpaarGas
  • Inspraak warmtetransitie visie
  • Vooraankondiging Wijkevent 2021

Hartelijke groet,

SpaarGas Ramplaankwartier

Warmtefoto in het Ramplaankwartier

Tweede ronde infrarood foto’s

Naar aanleiding van de vorige nieuwsbrief hebben wijkbewoners warmtefoto’s van hun huis laten maken. Daarvoor moet het weer niet te warm zijn, omdat er voldoende verschil tussen binnen- en buitentemperatuur moet zijn. Kijkend naar het weerbericht kunnen we binnenkort een tweede fotosessie te doen. Dus wil je weten hoe het zit met de isolatie van je huis? Geef je op! (inschrijving gesloten)

SpaarGas Masterclass

De ontwikkelingen bij SpaarGas Ramplaankwartier blijven niet onopgemerkt. We worden vanuit tal van organisaties benaderd voor uitleg over het wijkinitiatief. Zo kregen we een uitnodiging van de gemeente Apeldoorn om een masterclass te geven. Het resultaat is een filmpje waarin Sam de Guchteneire (beleidsmedewerker gemeente Haarlem) en Eelco Fortuijn (projectleider) een kort en bondige uitleg geven van het project. Lees meer

Inspraak warmtetransitie visie

In de warmtetransitie visie staan de plannen van gemeente Haarlem om van het aardgas af te gaan. Het document is nu nog in concept en er is tot en met 14 april 2021 gelegenheid om commentaar te leveren via de website van de gemeente. Lees er meer over op http://www.haarlem.nl/gasvrijer/visie.

Vooraankondiging Wijkevent 2021

Zet het in je agenda: een SpaarGas Ramplaankwartier Wijkevent komt er aan! Tijdens het event worden presentaties gegeven over van alles rondom SpaarGas, kan je van gedachten wisselen met wijkgenoten, gemeente en experts over een duurzaam Ramplaankwartier en meer. We houden er rekening mee dat we zowel een fysieke bijeenkomst als en een online event willen houden en hebben daarom twee data gereserveerd:

  • Dinsdag 1 juni a.s. vanaf 19:30
  • Zondag 6 juni a.s. vanaf 14:00

Lees hier een verslag van het vorige Wijkevent dat plaatsvond op 28 januari 2020.

gerelateerde artikelen