Nieuwsbrief april 2021

Beste wijkbewoners en andere betrokkenen,

In de aanloop naar het online wijkevent op 1 juni a.s. zijn we druk bezig met het ‘SpaarGas 2022 aanbod’. Kort samengevat: het aanbod dat we aan wijkbewonders willen doen om stapsgewijs van het gas af te gaan door: 1) te isoleren, 2) PVT panelen en toebehoren te installeren (eventueel in combinatie met de bestaande C.V. ketel) en 3) de woning aan te sluiten op een wijkwarmtenet.

Dit aanbod willen we doen op een manier die haalbaar en betaalbaar is voor iedere bewoner en waarbij de wijkbewoners zoveel mogelijk worden ontzorgd.

In deze nieuwsbrief lees je over de volgende onderwerpen:

  • Denk mee over het SpaarGas 2022 aanbod
  • Het online wijkevent op dinsdag 1 juni 2021: Schrijf je in!
  • Laatste kans: infrarood foto’s
  • Actie Duurzaam Bouwloket
  • Documentaire Het paradijs op aarde begint in Nederland

Veel leesplezier en hartelijke groet,

SpaarGas Ramplaankwartier

Denk mee over het SpaarGas aanbod

In de maanden april en mei werkt het SpaarGas projectteam aan een aanbod voor wijkbewoners. Medio mei willen we dit tijdens een (online) avondsessie met wijkbewoners bespreken. Heb je interesse in deelname? Geef je hier op (inschrijving gesloten).

Inschrijven voor wijkevent

In verband met de corona-maatregelen is het Wijkevent online. Het vindt plaats op dinsdag 1 juni van 20:00 tot 21:30. Je kunt je met de knop hieronder aanmelden:

 

Tijdens het event zijn er presentaties over SpaarGas, kun je van gedachten wisselen met wijkgenoten, gemeente en experts over een duurzaam Ramplaankwartier en kun je al je vragen stellen.

Warmtefoto in het Ramplaankwartier

Laatste kans: infaroodfoto’s

De komende weken blijven de temperaturen nog laag voor de tijd van het jaar, zo tussen de 10 en de 13 graden. Niet zo goed voor de gasrekening, maar daardoor is er wel een laatste kans om infraroodfoto’s te laten maken. We zijn al bij 32 wijkbewoners langs geweest. Meld je hier aan om nummer 33 te worden! (inschrijving gesloten)

Duurzaam Bouwloket

Vorige week viel er bij de bewoners van Haarlem een brief van de gemeente op de deurmat. Daarin werd een zonnepanelen-actie in samenwerking met Duurzaam Bouwloket aangekondigd. Die boodschap is in het licht van het SpaarGas project verwarrend, want de actie gaat over PV panelen (zon -> electriciteit). Maar voor SpaarGas willen we aan de slag met PVT panelen (zon -> elektriciteit + warmte). Mocht je vragen hebben over de actie, neem dan graag contact met ons op.

Paradijs op aarde

Ondernemer Ruud Koornstra wil Nederland overtuigen dat een duurzame samenleving met een circulaire economie mogelijk is. Hij maakte de documentaire ‘Het paradijs op aarde begint in Nederland‘. Daarin ook uitgebreid aandacht voor warmtenetten. 

gerelateerde artikelen