Update inkoop zonnewarmte-installatie. Oktober ’23

Vóór de zomer berichtten we al over aangevraagde offertes voor de zonnewarmte-installatie (PVT, warmtepomp, boilervat) voor een klein aantal woningen. Eind juli kwamen deze offertes binnen, net voor de zomervakantie. Wij waren hier niet tevreden over.

Daarnaast hebben wij offertes van diverse installateurs via individuele bewoners bestudeert. Het valt op dat zowel de berekeningen van de capaciteit als de gehanteerde prijzen verschillen. Na de zomer is ons team versterkt met een inkoper en richten we ons op een gecoördineerde aanpak. 

Hoe staat het er inmiddels voor?

Momenteel worden PVT-installateurs bezocht en bevraagd naar hun expertise, relevante ervaring, prijzen, levertijden, etc. Ook worden ze geïnformeerd over de zonnewarmte-methode en onze rekenmodule. Immers: na aansluiting op het buurtwarmtenet wordt de installatie zeer efficiënt, maar dit is voor veel installateurs nog nieuw.

Ons doel is een overzicht te maken van installateurs met hun producten, prijzen en levertijden. Met deze installateurs maken wij afspraken (raamcontracten) met diverse voorwaarden waaronder prijzen, kwaliteit en garantiebepalingen.

Dit overzicht is voor de bewoners die de zonnewarmte-installatie willen gaan bestellen. Je kunt dan zelf bestellen onder de noemer ‘zonnewarmte-ramplaankwartier’. We houden je van de vorderingen op de hoogte.

Dan nog even dit:

Het is heel belangrijk dat het Huisdossier goed is ingevuld, met name als het gaat over het ingevulde aardgasverbruik en het oppervlak van de woning dat je actief verwarmd. Deze velden in het Huisdossier bepalen voor een groot deel de uitkomst in de rekenmodule van de schilindicator, benodigde installatie en de investering, maar ze zijn vaak lastig om goed in te vullen. Ook andere vragen hebben invloed op de uitkomst. We zullen daarom de komende tijd alle volledig ingevulde Huisdossiers (dus die een rekenmodule kunnen zien) na gaan kijken. Daarvoor nemen we, indien nodig, contact met je op.

gerelateerde artikelen