Update aanvragen verduurzamingsmaatregelen via Zonnewarmte

Er kunnen via Zonnewarmte een aantal verduurzamingsmaatregelen worden aangevraagd, zie ook voordelen voor aspirantleden.

Hoe staat dat er eind juni 2024 voor?

 • aanvragen isolatiemaatregelen bij van de Bunt Isolatietechniek:
  dat loopt inmiddels goed. Via Zonnewarmte kan er aangevraagd worden wat je (misschien) wil laten isoleren. Zonnewarmte geeft je gegevens door aan van de Bunt. Zij bellen je dan om een afspraak te maken voor een schouw. Tijdens de schouw bespreken jullie wat de mogelijkheden zijn. Dan volgt een offerte en als je daarmee akkoord bent, volgt de uitvoering.
 • aanvragen aanpassen van de groepenkast door geselecteerde elektriciens
  Dat loopt nu ook. De elektriciens kijken of de groepenkast (in de meterkast) al geschikt, veilig en toekomstbestendig is. Ook kunnen zij andere elektra-werkzaamheden doen. Dit spreek je door tijdens de schouw. 
 • aanvragen offerte voor aankoop warmteterugwin-ventilatie-unit plus installatie:
  Dit zijn we nog aan het inregelen. De installateur, Rob van Gool, heeft tijd na de zomervakantie. Wij geven de aanvragen aan hem door, hij belt en komt langs voor een schouw. Je bespreekt met hem de keuze en plaatsing van de wtw-ventilatie-unit. Hij maakt dan een offerte. Als je daarmee akkoord bent, bestelt hij deze en maakt een afspraak met je om deze te komen plaatsen.
 • Radiatorventilatoren van SpeedComfort:
  deze kun je zelf bij hen bestellen. Met de kortingscode Zon20 krijg je 20% korting. 
 • Offertes voor opwek-installatie
  Hier zijn we nog mee bezig. Ons streven is dat
  – bij meerdere installateurs een offerte kan worden aangevraagd
  – deze installateurs akkoord zijn met onze raamovereenkomst,
  – dat zij een aantrekkelijke prijs hanteren,
  – en binnen niet al te lange tijd ook kunnen installeren.
  Momenteel worden er door onze teamleden offertes bij meerdere installateurs aangevraagd  om deze te beoordelen en zo mogelijk te akkoorderen. Zo gauw we twee of meer installateurs hebben die voldoen, zullen we deze doorgeven.
  We gaan ervoor dat het mogelijk moet zijn om vóór deze winter een opwekinstallatie te laten installeren, voor wie dat wil.

gerelateerde artikelen

Elektra

Waar moet je rekening mee houden met betrekking tot elektra? Wil je gaan aansluiten op het toekomstige buurtwarmtenet, dan zul je een opwek-installatie laten installeren,…