Eise Jan Wattel

Functie bij Zonnewarmte Ramplaankwartier: Programmamanager Klantreis

Wijkbewoner

Vanaf 1997 wonen mijn vrouw Anne Marie en ik met veel plezier in het Ramplaankwartier. De eerste 20 jaar op Croesenstraat 5 en daarna zijn we verhuisd naar Croesenstraat 1. Onze dochter is hier opgegroeid en woont inmiddels samen in Utrecht. Ons huis hebben we helemaal verduurzaamd en gasloos gemaakt en voorbereid op de komst van het zonnewarmtenet. Sinds 2014 ben ik betrokken bij een ander duurzaam project in onze wijk, de energiecoöperatie DE Ramplaan, waarmee we zonnepanelen op het dak van de Fablohal hebben geplaatst. Van daaruit ben ik ook betrokken geraakt bij het Zonnewarmte project, waar ik in 2021 als straatcoach ben begonnen.

Relevante opleiding en werkervaring

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als bedrijfseconoom, maar ik heb altijd bij productiebedrijven in verschillende functies gewerkt, waaronder inkoop, logistiek, operations en HSE. Eerst bij een kledingbedrijf en vanaf 1999 bij Hoogovens en later Tata Steel in IJmuiden. Wat mij daarin aantrok was het werken met mensen en het samen iets maken en realiseren. De afgelopen jaren werd het gevoel om ook professioneel meer met duurzaamheid te doen, dus niet alleen als vrijwilliger, steeds sterker en aan de andere kant kwam dat steeds meer op gespannen voet te staan met het werken bij een staalbedrijf. In februari 2023 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik vervolgens in september 2023 als zzp-er begonnen bij het zonnewarmte project.

Waarom werk ik mee aan het zonnewarmteproject?

Ik wil heel concreet bijdragen aan het verduurzamen van de wereld en waar kun je dat beter doen dan dichtbij, met mensen uit de buurt, voor mensen uit de buurt. Ik krijg iedere dag heel veel energie van het werken met buurtbewoners die allemaal verschillende kwaliteiten hebben en van het langsgaan bij bewoners om ze te adviseren en te helpen bij het invullen van hun huisdossier. Ik loop door de wijk, ben met wijkbewoners in gesprek en heb iedere dag het gevoel dat ik de wijk weer een stukje verder heb geholpen richting een aardgasvrije omgeving.

Mailadres: eisejan.wattel@zonnewarmte.nl