Desiree Orij

Functie bij Zonnewarmte Ramplaankwartier: Communicatie & HR

Wijkbewoner
Sinds eind 2019 woon ik in de Abraham Mensstraat in het Ramplaankwartier, samen met Kasper en onze hond Sammi. Onze volwassen zoon woont ook in Haarlem, met zijn vriendin en hun tweelingdochters van 4 jaar.
In 2019 startte ik als vrijwilliger bij SpaarGas en van het een kwam het ander: sinds mei 2022 ben ik lid van het kernteam en zorg ik voor de communicatie van het project.

Relevante opleiding en werkervaring
Tijdens mijn studie sociologie volgde ik met veel belangstelling de vakken milieukunde en milieucommunicatie. Tegelijk zette ik een woonproject op voor 46 huishoudens met gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een grote tuin en gezamenlijke wasmachineruimte: een centraal wonenproject. Dit gebeurde in samenwerking met de gemeente Haarlem in de wijk Romolenpolder. Toen dit project in 1992 klaar was, ging ik daar met Kasper en onze zoon wonen. Ook was ik betrokken bij het ecologisch wijkbeheer in de Romolenpolder: we deden toen al aan afvalscheiding en milieuvriendelijk groenbeheer.
Ik werkte daarna onder meer in de natuur- en milieueducatie in Amsterdam, op de UvA bij Milieukunde als studentenbegeleider, als zelfstandig gevestigd kindertherapeut en als trainer/coach voor volwassenen.

Waarom werk ik mee aan het zonnewarmteproject?
Het is leuk om met gemotiveerde mensen samen iets op te bouwen. De zonnewarmtemethode is nieuw, veelbelovend en er valt nog wel wat te regelen en te ontdekken. Ik hou wel van een uitdaging. Verder vind ik het fijn om bij te dragen aan een gezonde, milieuvriendelijke leefomgeving. En het is helemaal fantastisch om dit in de wijk te doen waarin ik zelf woon.

Mailadres: desiree.orij@zonnewarmte.nl