Andreas Zwager

Functie bij Zonnewarmte Ramplaankwartier: Gebouwmaatregelen en zonnewarmte-adviseur

Ik ben getrouwd met Danielle. We hebben twee (grote) zonen van (nu) 16 en 18 jaar.
Verder is er een geweldig straathondje uit Curaçao (alwaar ik geboren en getogen ben). 

We zijn een jaar of 12 geleden binnen de wijk verhuisd naar de Bloemveldlaan en hebben die kans gegrepen om het oude verwaarloosde huis zo duurzaam mogelijk te verbouwen. In die tijd ook geen sinecure.
Een zonneboiler, voorzetwanden, douchewater-warmteterugwinning, vloerisolatie, decentrale ventilatie met WTW en natuurlijk HR++ glas. Voor het isoleren gebruikten we zoveel mogelijk het mooie en duurzame materiaal ‘vlas’. PS: Zelfs het ligbad hebben we ermee geïsoleerd.

Ooit ben ik afgestudeerd als oppervlaktewater hydroloog, daarna uiteindelijk allerlei opleidingen gedaan in reclame/marketing/grafische richtingen

Eerst heb ik van alles en nog wat bij de KLM gedaan, maar later ook een kerk en een TV-studio verhuurd, een (houten) botenbouwbedrijf gehad en in het (praktijk) onderwijs gewerkt. Toen Danielle in verwachting was van ons eerste kind, hebben we een hangwiegje ontworpen wat later Hussh-Cradles is gedoopt en waarmee we nu alweer 18 jaar ons brood verdienen.

Hobby’s? Kitesurfen bovenaan, maar eigenlijk speel ik graag met alles wat kan drijven en wind vangt. En sinds kort heb ik tennis ingeruild voor padel.

Waarom Zonnewarmte?
Omdat het leuk is. Omdat het lokaal is. Omdat het echt zinvol is. Omdat ik hoop dat onze (klein)kinderen het ook goed krijgen en omdat het moet.

Mailadres: andreas.zwager@zonnewarmte.nl