1. Zonnewarmte
  2. >
  3. Techniek
  4. >
  5. Zonnepanelen
  6. >
  7. Moet ik mijn opstalverzekering...

Moet ik mijn opstalverzekering aanpassen na plaatsen PV(T) panelen?

Verzeker je zonnepanelen (PV en PVT)

Zonnepanelen vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Huur je een woning en heb je zonnepanelen, dan vallen ze onder het huurdersbelang van je inboedelverzekering. Waar moet je op letten als je je zonnepanelen wilt verzekeren? 

Vast aan het huis

Zonnepanelen vallen in de regel onder de opstalverzekering, zeker als ze vastzitten aan het huis. Zonnepanelen zijn standaard voor een hoog bedrag meeverzekerd. Controleer zelf wel de voorwaarden van de eigen verzekering.

Op de inboedelverzekering

Heb je zelf geen opstalverzekering, omdat je een woning huurt of een appartement hebt? Dan wil je je zonnepanelen wellicht (aanvullend) verzekeren op de inboedelverzekering. Dit kan bij de meeste aanbieders.

Huurders- of eigenaarsbelang

Bij veel verzekeraars vallen zonnepanelen onder het zogenoemde huurders- of eigenaarsbelang. Controleer wel of het (standaard) bedrag van dit huurders- of eigenaarsbelang toereikend is voor jouw zonnepanelen.

Wat is Zonkapel?

Wat is Zonkapel? Het ZonKapel concept is nog in ontwikkeling, maar er zijn al een paar fraaie schetsen en ontwerpen gemaakt.Het streven is om minimaal

Lees verder »

cft-topic-template